Kvkk Politikası

(Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması)

 

KAPSAM VE AMAÇ

İşbu Politika,  6698 sayılı KVK Kanunu ve KVK Politika Kitabı kapsamında  (DREAM WORLD) OPTİMAL TURİZM KUY.TAŞ.İNŞ.DERİ VE TEKS. SAN. LTD.ŞTİ  ile müşterisi, personeli ve iletişim ve etkileşim içinde bulunduğu gerçek veya tüzel kişilerle girdiği hukuki, ticari ya da finansal ilişkilerden doğan veya doğrudan elde edilen kişisel verilerin DREAM WORLD tarafından işlenmesiyle ilgili düzenlemeleri yapmak, uyulması gereken koşulları belirlemek, beyan ve ilan etmek amacını taşımaktadır.

Aydınlatma Yükümlülüğü

07.04.2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı KVKK ( Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kapsamında, DREAM WORLD’un, müşterilerinin,  çalışan personelinin bunun yanında iletişim ve etkileşimde bulundukları gerçek veya tüzel kişilerle olan ilişkileri sırasında işlenen kişisel verilerin mevzuatın getirdiği zorunluluk ve gereklilikler nedeniyle hukuki bir düzene bağlanması gerekmektedir.

DREAM WORLD, müşteri, personel ve iletişim ve etkileşimde bulunduğu ilgili kişilerin kişisel veri güvenliği ve gizliliği ilkelerine üst düzeyde dikkat ve özen göstermektedir. Hizmetlerin yerine getirilmesi esnasında, ilgili kişilerin kişisel veri güvenliğine öncelik verilmektedir.

Yukarıda adı geçen kanun hükümleri gereği gerçek kişi ile ilişkisi kurulabilen, her türlü kişisel veri  (özel nitelikli kişisel veriler de dahil olmak üzere)  KVK Kanunu kapsamında kişisel veri olarak nitelendirilmektedir. Bu kişisel veriler,  Veri Sorumlusu sıfatıyla DREAM WORLD tarafından aşağıda detayları açıklanan yöntemlerle ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlenmektedir.

“Kişisel Verilerin İşlenmesi” bu verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

 

 

Kişisel Verilerin İşleme Amacı ve Hukuki Dayanağı

Kişisel veriler mevzuat gereği otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle örneğin platforma kayıt, telefon, faks, e posta, sms ve diğer sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar yoluyla, ses ve görüntü kaydı da dahil yazılı veya sözlü olarak bu veriler DREAM WORLD tarafından elektronik ya da fiziki ortamda toplanabilir.

6698 sayılı KVKK nun 5. maddesi çerçevesinde

  1. Veri sahibinin açık rızası,
  2. Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  3. Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
  4. DREAM WORLD ile onay ve/veya imza sonucunda düzenlenen sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  5. DREAM WORLD’un hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  6. İlgili kişi tarafından bizzat alenileştirilmiş olması,
  7. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  8. İlgili kişi’nın temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, DREAM WORLD’un meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.)

 

ve yine 6. maddesi kapsamında

 

  1. Veri sahibinin açık rızası,
  2. Kanunlarda öngörülen diğer hallerde

 

belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Paylaşılması ve Transferi

İlgili kişiye ait kişisel veriler; mevzuatın zorunlu gördüğü hallerde resmi kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilmesi, DREAM WORLD’un faaliyetlerinin ve sorumluluğunun bir gereği olarak ticari, hukuki ve ekonomik ilişki içerisinde bulunduğu yurt içi / yurt dışı çözüm ortakları, proje ortakları, program ve işbirliği ortakları,  tedarik sağlayıcı firma, kurum ve kuruluşlar, bağımsız denetçi kuruluşlar, banka ve finans kuruluşları,  yardım ve destek alınan diğer firma, kişi ve kuruluşlarla, avukat, mali müşavir, hukuk, bilişim, kalite ve finans danışmanları gibi danışmanlık firmaları ile DREAM WORLD tarafından gerekli elektronik ve fiziksel güvenlik önlemleri alınarak paylaşılabilir. Transfer edilebilir. Bu paylaşım ve transfer işlemleri yurt dışı için de geçerlidir.

DREAM WORLD, ilgili kişiye ait kişisel verileri, gerekli güvenlik önlemlerini almak kaydıyla Türkiye içinde veya başta AB ülkeleri, ABD,  İngiltere olmak üzere başka ülkelerde, yurtdışında bulunan depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği alınan sunucular, hosting şirketleri, program, bulut bilişim gibi diğer elektronik ortamlara aktarabilir işleyebilir ve saklayabilir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

İlgili kişiye ait kişisel veriler; onay ve/veya kabul edilerek imzalanan tüm sözleşmeler/bilgilendirme formları ve sair belgelerle, elektronik onay ve/veya imza ile gerçekleştirilen onay, kabul ve bildirimler, DREAM WORLD’un idari merkezi, fiziki ortamlar, çağrı merkezleri, internet siteleri, mobil uygulamalar, internet işlemleri, sosyal medya ve diğer kamuya açık alanlar, kullanıcı görüşmeleri, adli kayıtların taranması, piyasa araştırması, Kimlik Paylaşım Sistemi, SMS, internet sitelerine yapılan dijital başvurular, mobil uygulamalar, satış ekiplerine yapılan yazılı/dijital başvurular, çağrı merkezi gibi yöntemler ile ilgili kişi ile iletişime geçilen veya ileride iletişime geçebilecek sözlü, yazılı, görüntülü, ses kaydı veya elektronik ortamlarda elde edilen veriler tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olarak toplanmakta ve ilgili mevzuat gereğince zamanaşımı süreleri de dikkate alınarak saklanmaktadır.

DREAM WORLD tarafından,  yukarıda belirtilen hukuki nedenlerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları da dikkate alınarak bu politikanın daha önce açıklanan amaçları doğrultusunda işlenebilir veya transfer edilebilir.

 

 

 

Kullanıcı Hakları

(6698 sayılı KVK Kanun’un 11. maddesi uyarınca)

İlgili kişiler, kişisel verileri ile ilgili olarak,  DREAM WORLD’un  aşağıdaki e-posta adresi yoluyla kişisel verilerinin;

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmişse bilgi talep etme,
  • İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde ya da yurt dışında transfer edilen kişileri bilme,
  • Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini, yok edilmesini veya anonimleştirilmesini isteme,
  • Aktarıldığı 3. kişilere karşı yukarıda sayılan (5) ve (6) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğrama hâlinde zararın giderilmesini talep etme

Ve mevzuatta yazılı diğer haklara sahiptir.

 

Kanun Kapsamında Başvuru Yapılabilecek Veri Sorumlusu

DREAM WORLD Veri Sorumlusu www.kvkk.gov.tr adresinde VERBİS sisteminde kayıtlı olan kişidir.

İlgili kişi, yukarıda belirtilen hakları kapsamında, taleplerini, şikayetlerini, önerilerini DREAM WORLD’un aşağıda bildirilen adresine şahsen başvuru ile ya da noter aracılığıyla veya hesap açılışı sırasında kullanıcı tarafından bildirilen ve internet sitesinde kayıtlı   bulunan elektronik posta adresinin de belirtilmesi suretiyle yine aşağıda belirtilen elektronik posta adresine gönderebilir.

Başvurularda isim, soyisim, T.C. kimlik numarası, tebligata esas yerleşim veya iş yeri adresi, Cep Telefon numarası, e posta adresi ile talep konusunun bulunması zorunlu olup, taleple ilgili bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekir

DREAM WORLD ile yapılacak yazışmalarda resmi dil Türkçe’dir. Bu nedenle her türlü başvurunun, yazışmanın, sorun, şikâyet ve önerilerin Türkçe dilinde yazılması ve gönderilmesi esastır.

Başvuru yazılı ve fiziki olarak gönderiliyor ise imza ıslak imzalı olmalıdır.

Talep, sorun, öneri ve şikâyetlere ilişkin cevaplar kural olarak ücrete tabi değildir. Ancak verilecek cevapla ilgili bir masraf, harç ya da başkaca bir maliyet söz konusu olursa DREAM WORLD, KVVK Düzenlemeleri kapsamında veya diğer otoritelerce belirlenen tarifedeki ücretleri talep etme hakkını saklı tutar.

Daha detaylı bilgi almak için veya KVK Politikası ile ilgili sorun, talep, öneri ve şikâyetleriniz için [email protected]  adresine başvuru yapmanız rica olunur.

Ayrıca KVK Politika kitabını da DREAM WORLD’dan temin etmeniz mümkündür.

Fiziki ve yazılı başvurularınızı için:

(DREAM WORLD)

OPTİMAL TURİZM KUY.TAŞ.İNŞ.DERİ VE TEKS. SAN. LTD.ŞTİ

EVRENSEKİ MH. SAHİL CD. NO:30   MANAVGAT ANTALYA

E POSTA                   : [email protected]

 

AYDINLATMA METNİ

(Otel Misafirleri İçin )

Veri sorumlusu olan (DREAM WORLD) OPTİMAL TURİZM KUY.TAŞ.İNŞ.DERİ VE TEKS. SAN. LTD.ŞTİ ‘ne  ait işbu konaklama tesisinde, hazırlanmış ve uygulamaya konmuş olan KVKK Politikası ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVK Kanunu)  gereğince hazırlanmış olan bu aydınlatma metninde yer alan açıklamalarla ilgili detaylara Veri sorumlusu KVKK Politikası ve eklerinde yer alan dokümanlardan ulaşabilirsiniz.  Buna göre;

  1. İşlenen Kişisel Verileriniz

 

  1. Kimlik ve Ailevi Bilgiler [Ad-soyad, TCK No, Pasaport No, doğum yeri – tarihi, medeni hal,  meslek, cinsiyet, çocuk ismi, sayısı, yaş ve doğum tarihleri, imza, voucher (seyahat kartı) bilgileri ile register kart (konaklama kartı bilgileri), oda tipi ve numarası, uçuş numarası, konakladığı otel, konaklama tarihleri ve tutarı]
  2. İletişim Bilgileri [adres, telefon no, e-posta adresi]
  3. Lokasyon Bilgileri [Konaklama ve konum bilgileri]
  4. Müşteri İşlem Bilgileri [(Araç plakası, anket formu, ürün ve hizmet sunumuna yönelik kayıtlar, talepler, talimatlar, fotoğraflar, evlilik, doğum özel günler yıldönümü, çağrı merkezi kayıtları, fatura,senet,çek bilgileri, gişe dekontlarındaki bilgiler, sipariş bilgisi, talep bilgisi]
  5. Fiziksel Mekân Güvenliği Bilgileri [Çalışan ve ziyaretçilerin giriş çıkış kayıt bilgileri, kamera ve ses kayıtları,]
  6. İşlem Güvenliği Bilgileri [IP adresi, hotspot kayıtları, şifre ve parola bilgileri, internet sitesi giriş çıkış bilgileri, log ve dijital trafik kayıtları]
  7. Finans Bilgileri [banka hesap numarası, IBAN, Kredi kartı numarası, CVC kodu, son kullanım tarihi]
  8. Görsel ve İşitsel Kayıtlar ve Bilgiler [Çağrı merkezi yoluyla alınan ses kayıtları, Görsel ve işitsel kayıtlar ve bilgiler]
  9. Sağlık Bilgileri [Engellilik durumuna ait bilgiler, kan grubu bilgisi, kronik rahatsızlıklar, geçirilen hastalıklar, astım,diyabet, kalp, tansiyon hastalıkları, kişisel sağlık bilgileri, kullanılan cihaz ve protez bilgileri]

 

  1. Kişisel Verilerinizin Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebepler

 

İş bu aydınlatma metnine göre kişisel verileriniz, otomatik ya da veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yöntemlerle, işbirliği içinde bulunulan, sözleşme ilişkisi içinde yer alan çözüm ortakları ile faaliyette bulunmanın bir gereği olarak anlaşmalı olduğumuz ve hizmet sunulan üçüncü kişiler tarafından veya tarafınızdan iletilen bilgi, belgeler ve benzeri yollarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak elde edilmektedir.

 

Bu veriler 6698 sayılı KVK Kanunu 5.maddesi çerçevesinde açık rızanız nedeniyle, bunun yanında açık rızanızın gerekli olmadığı durumlarda aşağıda belirtilen şartların varlığı halinde doğrudan işlenebilmektedir. Buna göre;

  1. Kanunlarda açıkça öngörülmesi.
  2. Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
  3. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.
  4. Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.
  5. İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.
  6. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.
  7. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

 

6698 sayılı KVKK 6. Maddesi kapsamında sağlık ve cinsel hayat dışındaki özel nitelikli kişisel verileriniz açık rızanıza istinaden veya aynı madde hükmüne uygun olarak kanunlarda öngörülen hallerde işlenebilmektedir. Açık rızanızın bulunmaması halinde, sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel verileriniz ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenebilir.

 

  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

 

Kişisel verileriniz, 6698 sayılı KVK Kanun’un 4. 5. ve 6. Maddelerine göre, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma, doğru ve gerektiğinde güncel olma, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkeleri de dikkate alınarak aşağıda gösterilen amaçlar dahilinde işlenmektedir.

 

  1. Acil Durum Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  2. Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  3. Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi
  4. Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi
  5. Çalışan Memnuniyeti Ve Bağlılığı Süreçlerinin Yürütülmesi
  6. Çalışanlar İçin İş Akdi Ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi
  7. Çalışanlar İçin Yan Haklar Ve Menfaatleri Süreçlerinin Yürütülmesi
  8. Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  9. Eğitim, seminer, kongre gibi etkinliklerin ve faaliyetlerin planlanması ve yürütülmesi,
  10. Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi
  11. Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  12. Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  13. Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  14. Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini
  15. Görevlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi
  16. Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  17. İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  18. İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  19. İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması
  20. İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  21. İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  22. İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi
  23. İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  24. Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  25. Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi
  26. Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  27. Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  28. Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  29. Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  30. Müşteri, Misafir Memnuniyetine, Hizmet Kalitesine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  31. Organizasyon Ve Etkinlik Yönetimi
  32. Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  33. Performans Değerlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi
  34. Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  35. Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  36. Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  37. Sosyal Sorumluluk Ve Sivil Toplum Aktivitelerinin Yürütülmesi
  38. Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,Ürün Ve Hizmet Koşullarının İfası İle Üstlenilen Yükümlülüklerin Eksiksiz Ve Doğru Bir Şekilde Yerine Getirilebilmesi
  39. Sponsorluk Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  40. Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  41. Talep / Şikayetlerin Takibi
  42. Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini
  43. Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  44. Ücret Politikasının Yürütülmesi
  45. Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  46. Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  47. Yabancı Personel Çalışma Ve Oturma İzni İşlemleri
  48. Yatırım Süreçlerinin Yürütülmesi
  49. Yetenek / Kariyer Gelişimi Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  50. Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  51. Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  52. Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması Ve Takibi
  53. Güvenli Konaklama, Rezervasyon, Tatil Satış İşlemlerinin Yerine Getirilmesi,
  54. Sosyal Medya Ve Diğer Mecralarda Paylaşılmak Üzere Anket, Pazarlama Ve Reklamlarda Kullanılması,
  55. İşyerinde müşteri, çalışan ve ilgili üçüncü şahısların kamu güvenliğinin sağlanması,
  56. Sağlık sorunlarının ortaya çıkması durumunda ilk müdahale, teşhis ve tedavi yöntemlerinin uygulanması,
  57. İşletmenin ve işyerinin idaresi ile faaliyetlerinin mevzuata, şirket politika ve prosedürlerine uygun olarak yerine getirilmesi,
  58. Kutlama, parti, doğum günü, evlilik, düğün, nişan ve yıldönümü gibi özel gün etkinliklerinin ve faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi

 

Kişisel verileriniz, yukarıda gösterilen amaçlar dışında işlenmemektedir. İşletme tarafından kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesinin ya da hukuka aykırı olarak erişilmesinin önlenmesi için her türlü teknik ve idari tedbirler alınmaktadır.

 

  1. Kişisel Verilerinizin Aktarımı

 

Kişisel verileriniz 6698 sayılı KVK Kanunu 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre aşağıdaki şartların varlığı halinde yurt içinde veya yurt dışına aktarılabilir.

6698 sayılı KVK Kanununun 5 inci maddesindeki şartların varlığı nedeniyle ya da açık rızanız doğrultusunda alınan kişisel veriler yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda ve yine yukarıda belirtilen faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla Kanunun 8 inci ve 9 uncu madde hükümlerine uygun olarak işbirliği içinde bulunulan kişi kurum ve firmalara,  hissedar, tedarikçi gibi etkileşim içinde bulunulan kişi ve kurumlara hizmet alınan ya da hizmet verilen üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.

 

Yeterli önlemler alınmak kaydı ile sağlığa ilişkin kişisel verileriniz ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın aktarılabilmektedir.

Kanunlarda açıkça öngörülmesi, Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, verinin alenileştirilmiş olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, sizin temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması durumlarında ve ayrıca kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilmek şartıyla kişisel verileriniz yurt dışına yeterli korumanın bulunması, yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve KVK Kurulunun izninin bulunması kaydıyla açık rızanız aranmaksızın yurt dışına aktarılabilir.

KVK Kurulu, yabancı ülkede yeterli koruma bulunup bulunmadığına ve yurt dışına aktarıma izin verilip verilmeyeceğine; Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri, kişisel veri talep eden ülke ile Türkiye arasında veri aktarımına ilişkin karşılıklılık durumunu, her somut kişisel veri aktarımına ilişkin olarak, kişisel verinin niteliği ile işlenme amaç ve süresini, kişisel verinin aktarılacağı ülkenin konuyla ilgili mevzuatı ve uygulamasını, kişisel verinin aktarılacağı ülkede bulunan veri sorumlusu tarafından taahhüt edilen önlemleri, değerlendirmek ve ihtiyaç duyması halinde, ilgili kurum ve kuruluşların görüşünü de almak suretiyle karar vermektedir. Kişisel verileriniz, uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere, Türkiye’nin veya sizin menfaatinizin ciddi bir şekilde zarar göreceği durumlarda, ancak ilgili kamu kurum veya kuruluşunun görüşü alınarak Kurulun izniyle yurt dışına aktarılabilmektedir.

Bu çerçevede kişisel verileriniz;

 

  • Yetkili Kamu kurum ve kuruluşlarına
  • Şirket ortaklarına ve yetkililerine,
  • İş ve çözüm ortaklarına,
  • Tedarikçi kişi ve firmalara,
  • Etkileşim içinde bulunulan gerçek veya tüzel hukuk kişilerine, aşağıda belirtilen amaçlarla yani;

 

  1. Acil Durum Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  2. Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  3. Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi
  4. Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi
  5. Çalışan Memnuniyeti Ve Bağlılığı Süreçlerinin Yürütülmesi
  6. Çalışanlar İçin İş Akdi Ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi
  7. Çalışanlar İçin Yan Haklar Ve Menfaatleri Süreçlerinin Yürütülmesi
  8. Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  9. Eğitim, seminer, kongre gibi etkinliklerin ve faaliyetlerin planlanması ve yürütülmesi,
  10. Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi
  11. Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  12. Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  13. Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  14. Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini
  15. Görevlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi
  16. Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  17. İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  18. İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  19. İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması
  20. İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  21. İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  22. İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi
  23. İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  24. Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  25. Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi
  26. Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  27. Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  28. Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  29. Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  30. Müşteri, Misafir Memnuniyetine, Hizmet Kalitesine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  31. Organizasyon Ve Etkinlik Yönetimi
  32. Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  33. Performans Değerlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi
  34. Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  35. Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  36. Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  37. Sosyal Sorumluluk Ve Sivil Toplum Aktivitelerinin Yürütülmesi
  38. Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,Ürün Ve Hizmet Koşullarının İfası İle Üstlenilen Yükümlülüklerin Eksiksiz Ve Doğru Bir Şekilde Yerine Getirilebilmesi
  39. Sponsorluk Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  40. Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  41. Talep / Şikayetlerin Takibi
  42. Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini
  43. Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  44. Ücret Politikasının Yürütülmesi
  45. Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  46. Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  47. Yabancı Personel Çalışma Ve Oturma İzni İşlemleri
  48. Yatırım Süreçlerinin Yürütülmesi
  49. Yetenek / Kariyer Gelişimi Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  50. Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  51. Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  52. Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması Ve Takibi
  53. Güvenli Konaklama, Rezervasyon, Tatil Satış İşlemlerinin Yerine Getirilmesi,
  54. Sosyal Medya Ve Diğer Mecralarda Paylaşılmak Üzere Anket, Pazarlama Ve Reklamlarda Kullanılması,
  55. İşyerinde müşteri, çalışan ve ilgili üçüncü şahısların kamu güvenliğinin sağlanması,
  56. Sağlık sorunlarının ortaya çıkması durumunda ilk müdahale, teşhis ve tedavi yöntemlerinin uygulanması,
  57. İşletmenin ve işyerinin idaresi ile faaliyetlerinin mevzuata, şirket politika ve prosedürlerine uygun olarak yerine getirilmesi,
  58. Kutlama, parti, doğum günü, evlilik, düğün, nişan ve yıldönümü gibi özel gün etkinliklerinin ve faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi amacıyla aktarılabilmektedir.

 

  1. Kişisel Veri Sahibi Olarak Haklarınız

Kanun kapsamında veri sahibi yani ilgili kişi

  1. Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6. KVKK 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. Yanlış işlenen ve düzeltilmesi istenen kişisel veriler ile imha edilmesi istenen kişisel verilerle ilgili olarak  aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

 

Kişisel veri sahibi olarak sahip olduğunuz şikâyet haklarını kullanabilmeleri için öncelikle aşağıdaki iletişim kanallarını kullanarak kişisel veri sorumlusuna başvurmanız gerekmektedir. Bu yol tüketilmeden KVK Kurulu’na şikâyet yoluna gidilememektedir.

Talebiniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 gün içerisinde veri sorumlusu olarak şirketimiz tarafından cevaplandırılmaktadır.

Başvurunuzun reddedilmesi veya verilen cevabın yetersiz bulunması yahut süresinde başvurunuza cevap verilmemesi durumunda KVK Kurulu’na şikâyet hakkını kullanabilir ya da doğrudan yargı yoluna başvurabilirsiniz.

 

Başvuru Adresi ve iletişim bilgileri:

 

(DREAM WORLD) OPTİMAL TURİZM KUY.TAŞ.İNŞ.DERİ VE TEKS. SAN. LTD.ŞTİ

EVRENSEKİ MH. SAHİL CD. NO:30   MANAVGAT ANTALYA

E POSTA                   : [email protected]

 

 

 

  1. Kişisel Verilerinizin Saklama Süresi

 

Yukarıda belirtilen yöntemlerle ve belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenmesi gereken kişisel verileriniz kanunda belirtilen zaman aşımı ve hak düşürücü süreler de dikkate alınarak veri envanterinde belirtilen süre kadar saklanır. Verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde veya mevzuat uyarınca verilerinizin işlenmesi için zorunlu kılınan süreler sona erdiğine, Şirketimiz tarafından resen en geç altı aylık periyotlarda veya talebiniz üzerine en geç otuz gün içinde imha yöntemlerinin herhangi birisi kullanılarak silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Kişisel verilerinizin silinmesi, ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir.

Kişisel verilerinizin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir.

Kişisel verilerinizin anonim hale getirme, verilerin uygun tekniklerin kullanılması yoluyla dahi kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemez hale getirilmesidir.

Kişisel verilerinizin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan işlemler tutanak altına alınır. Kamusal gereklilikler karşısında bu tutanaklar 5 yıl süre ile saklanır.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

  1. Veri Sorumlusunun Kimliği

 

İSMİ / UVANI          : OPTİMAL TURİZM KUY.TAŞ.İNŞ.DERİ VE TEKS. SAN. LTD.ŞTİ

ADRES                      : EVRENSEKİ MH. SAHİL CD. NO:30   MANAVGAT ANTALYA

MERSİS NO             : 0644031073500025

VERGİ DAİRESİ / NO        :  MANAVGAT  6440310735